تعريف عکس
عکس ارسالی باید توسط خود عکاس بر روی امولسیون عکاسی بصورت نگاتیو یا اسلاید و یا بصورت دیجیتالی عکاسی شده باشد. به عبارت دیگر عکس باید از برخورد نور به امولسیون عکاسی نگاتیو یا اسلاید و یا حسگر دیجیتال بوجود آمده باشد. عکس هایی که به طور کامل در کامپیوتر ساخته شده اند مجاز نیستند. بجز در بخش هایی که عکس ها باید مستند باشند یعنی باید مطابق تعریف عکس سنتی فیاپ TRAD، طبیعت، فوتوژورنالیسم و گردشگری باشند که دستکاری استناد عکس در آنها مجاز نیست، در سایر بخش ها عکس را می توان با استفاده از تکنیک های سنتی، الکترونیکی و یا تکنیک های گرافیکی کامپیوتری دستکاری کرد. اگر عکس شما به صورت فتومونتاژ خلق شده است، تمام اجزا مورد استفاده باید توسط خود عکاس، عکاسی شده باشد، ممکن است فایل خام تمام این عناصر از شما خواسته شود. از فایل های بدون کپی رایت و آماده موجود در اینترنت نمی توان برای مونتاژ در عکس استفاده کرد. محتوای عکس باید نسبت به کار گرافیکی انجام شده، غالب باشد. عکس هایی که به طور کامل در کامپیوتر ساخته شده اند مجاز نیستند.
تعريف فیاپ برای عکس تک رنگ
یک عکس سیاه و سفید که شامل خاکستری کاملا تیره (سیاه) تا خاکستری کاملا روشن (سفید) و دامنه ای از تن های مختلف خاکستری است یک عکس تک رنگ محسوب می شود. یک عکس سیاه و سفید که بجای تن های خاکستری دارای تن های یک رنگ دیگر باشد نیز عکس تک رنگ محسوب می شود و می توان آنرا در بخش سیاه و سفید شرکت داد، چنین عکسی را می توان در کاتالوگ نمایشگاهی با پاتروناژ فیاپ بصورت سیاه و سفید چاپ کرد. به بیان دیگر، یک عکس سیاه و سفید که بخشی از آن دارای تن یک رنگ دیگر باشد و یا با افزودن یک رنگ، به عکس رنگی (چند رنگ) تبدیل می شود و باید در بخش رنگی شرکت داده شود. چنین عکسی در کاتالوگ نمایشگاهی با پاتروناژ فیاپ باید بصورت رنگی چاپ شود.
تعريف PSA برای عکس تک رنگ
عکسی تک رنگ محسوب می شود که احساس فاقد رنگ بودن را منتقل کند، به عنوان مثال فقط دارای تنالیته های خاکستری است که تنالیته های خاکستری می تواند شامل سفید خالص و سیاه خالص نیز باشد. یا احساس عکس خاکستری را منتقل می کند که دارای تنالیته فقط یک رنگ در تمام عکس است، به عنوان مثال سپیا، قرمز، طلایی و غیره. یک عکس خاکستری یا عکسی دارای چند رنگ که تغییر یافته و یا احساس تغییر یافتن را منتقل می کند از راه ایجاد تنالیته موضعی، دارای چند تن رنگی بودن یا دارای نقاط رنگی مختلف بودن، مطابق تعریف، عکس تک رنگ نبوده و جزو عکس رنگی طبقه بندی می شود.
عکس های تک رنگ مجاز به شرکت در بخش های رنگی و بخش های PIDC نیستند.
در بخش های گردشگری، طبیعت یا فوتوژورنالیسم، در تمام جشنواره های دارای مجوز PSA عکس های رنگی و عکس های سیاه و سفید می توانند شرکت کنند، اما عکس های تک رنگ مجاز نیستند.
تعريف عکس هاي فوتوژورنالیسم
عکس های فوتوژورنالیسم تصاویری با محتوای اطلاع دهنده و تاثیر احساسی هستند که حضور انسان را در دنیای ما منعکس می کنند.
راهنمای محتوا:- ارزش خبری عکس (داستانی که بیان می کند) باید نسبت به ارزش بصری آن غالب باشد.
- تصاویری که حقیقت را نادرست نشان می دهند، مانند تصاویری از رویدادها یا فعالیت هایی که به طور خاص برای عکاسی ترتیب داده شده اند، یا از سوژه هایی که برای عکاسی کارگردانی یا استخدام شده اند، واجد شرایط نیستند.
- تعدادی تصویر (معمولاً 2-4)، که هر کدام با یک حاشیه سفید کوچک، بصورت یک عکس در یک کادر نشان داده شوند، که پیشرفت رویدادها یا فعالیت های مرتبط را به تصویر می کشد، مجاز است.
به طور کلی در 3 بخش مستند جشنواره های بین المللی که شامل طبیعت، گردشگری و فوتوژورنالیسم/مستند اجتماعی می شوند، عکس ها بهتر است بدون حاشیه بوده و یا نهایتا دارای یک حاشیه سفید یا خاکستری بین 3 تا 5 پیکسل باشند.همچنین
بیانیه PSA در مورد موضوع که در مورد کلیه بخش ها اعمال می شود، و
راهنمای ویرایش عکس در بخش های طبیعت، فوتوژورنالیسم و گردشگری نیز مورد توجه قرار می گیرد.
تعریف فیاپ، PSA و RPS برای عکس طبیعت
عکاسی طبیعت، ثبت تمامی شاخه های تاریخ طبیعی بجز مردم شناسی و باستان شناسی منحصر می شود. این شامل تمام جنبه های جهان فیزیکی، اعم از جاندار و بی جان است، که توسط انسان ساخته یا تغییر داده نشده اند.
عکس های طبیعت باید حقیقت صحنه ای را که از آن عکس گرفته شده است را بیان کند. یک فرد آگاه باید بتواند موضوع عکس را تشخیص داده و قانع شود که عکس صادقانه ارائه شده و از هیچ روش غیراخلاقی برای کنترل سوژه و عکاسی از آن استفاده نشده است. عکس هایی که به طور مستقیم یا غیرمستقیم هرگونه فعالیت انسانی را نشان می دهد که زندگی یا رفاه یک موجود زنده را تهدید می کند مجاز نیست.
مهمترین بخش یک عکس طبیعت، داستان طبیعتی است که بیان می کند. استانداردهای فنی بالایی مورد انتظار است و عکس باید طبیعی به نظر برسد. اضافه کردن وینیت (تیره یا روشنی گوشه های عکس) یا محو کردن پس زمینه در حین پردازش عکس مجاز نیست.
اشیاء ایجاد شده توسط انسان، و شواهدی از فعالیت های انسانی، در عکس های طبیعت، فقط زمانی مجاز هستند که بخشی ضروری از داستان طبیعت باشند.
عکس گیاهان دورگه ترکیبی توسط انسان، گیاهان کشت شده، حیواناتی که توسط انسان پرورش یافته اند، و سپس به طبیعت گریخته اند، حیوانات اهلی شده توسط انسان، حیوانات دورگه ترکیبی ساخته شده توسط انسان و نمونه های جانورشناسی خشک شده یا محفوظ شده ،مجاز نیست.
عکس های گرفته شده از سوژه هایی در شرایط کنترل شده، مانند باغ وحش، مجاز هستند.
کنترل سوژه های زنده با سرد کردن، بیهوشی یا هر روش دیگری برای محدود کردن حرکت طبیعی به منظور عکاسی مجاز نیست.
هیچ تغییری که حقیقت یک عکس طبیعت را تغییر دهد، مجاز نیست. عکس ها را می توان برش داد (کراپ کرد)، اما هیچ تکنیک دیگری که بخشی از عکس را حذف، اضافه یا جابجا کند، مجازنیست.
تکنیک هایی که عناصر اضافه شده توسط دوربین مانند لکه های گرد و غبار، نویز دیجیتال و لنز فلر را حذف می کنند، مجاز است.
تبدیل کامل عکس های رنگی به تک رنگ خاکستری (سیاه و سفید) مجاز است. تک رنگ کردن بخشی از یک عکس، ایجاد عکس تک رنگ دارای تونالیته رنگی، عکس های مادون قرمز؛ چه مستقیما عکاسی شده باشند و چه با دستکاری کامپیوتری حاصل شده باشند؛ مجاز نیست. عکس هایی که از یک سوژه عکاسی شده و در دوربین یا با کامپیوتر با تکنیک های focus stacking یا exposure blending ترکیب شوند، مجاز است. عکس هایی که از پیوستن چندین عکس بوجود آمده اند، مانند پانوراما، در صورتی مجازند که از به هم چسباندن عکس های متعدد که دارای همپوشانی بوده و پشت سر هم عکاسی شده اند، بوجود آمده باشند.
به طور کلی در 3 بخش مستند جشنواره های بین المللی که شامل طبیعت، گردشگری و فوتوژورنالیسم/مستند اجتماعی می شوند، عکس ها بهتر است بدون حاشیه بوده و یا نهایتا دارای یک حاشیه سفید یا خاکستری بین 3 تا 5 پیکسل باشند.
همچنین بیانیه PSA در مورد موضوع که در مورد کلیه بخش ها اعمال می شود، و راهنمای ویرایش عکس در بخش های طبیعت، فوتوژورنالیسم و گردشگری نیز مورد توجه قرار می گیرد.
دیگر تعاریف
بیانیه PSA در مورد موضوع (در تمامی بخش های جشنواره رعایت می شود): یک قانون سخت و سریع وجود دارد که روح آن باید در همه زمان ها رعایت شود. در تمامی جشنواره های دارای مجوز PSA، این قانون در مورد کلیه بخش ها اعمال می شود: آسایش سوژه زنده از هر عکسی مهمتر است.
این بدان معناست که شیوه هایی از قبیل دادن طعمه زنده به سوژه و یا برداشتن پرندگان از لانه، برای عکاسی کردن، بسیار غیر اخلاقی بوده و چنین عکس هایی در هیچ جشنواره دارای مجوز PSA مجاز به شرکت نیست. تحت هیچ شرایطی برای گرفتن عکس، نمی توان موجود زنده ای را در موقعیتی قرار داد که کشته یا زخمی شده و یا استرس به آن وارد شود. تصاویری که نشان دهنده تغذیه دستی موجودات زنده به حیوانات اسیر، پرندگان یا خزندگان باشند، تحت هیچ شرایطی مجاز نیستند.
همچنین PSA در مورد استفاده از عکاسی هوایی، درون، هواپیما، هلیکوپتر و هواپیماهای بدون سرنشین، دارای سیاستی خاص است. این دستورالعمل را می توانید در این áíä˜ بخوانید.
همچنین نگرانی هایی در مورد استفاده از عکس های هوایی، پهپادها، هلیکوپترها، هواپیماهای کم پرواز وجود دارد. هدف از این دستورالعمل جلوگیری از هرگونه تاثیر بر روی دیگر افراد یا حیوانات است که باعث ایجاد اختلال در فعالیت عادی آنها یا مختل شدن تعامل افراد و حیوانات با محیط زندگیشان می شود. شرکت کنندگان در جشنواره های دارای مجوز PSA باید از کلیه قوانین و مقررات مرتبط با عکاسی هوایی در کشوری که تصویر در آن گرفته شده است، پیروی کنند.
شرکت در هر جشنواره دارای مجوز PSA مشروط به پذیرش این شروط است. محتوای عکس ها باید مطابق با شرایط و تعاریف بخش ها، مندرج در این فراخوان، باشد. عکس هایی که به تشخیص داوران یا برگزارکنندگان جشنواره، با قوانین مندرج در فراخوان جشنواره مطابقت ندارند ، حذف می شوند، بنابراین شرکت کننده ممکن است هنگام شرکت در سایر جشنواره های دارای مجوز PSA از این مشکل آگاه شود.
نقض قوانین و تحقیقات اخلاقی فیاپ:
شرکت در هر جشنواره ای زیر نظر فیاپ، به این منزله است که شرکت کننده شرایط زیر را بدون استثنا و بدون حق اعتراض پذیرفته است:
· حتی اگر عکاس عضو فیاپ هم نباشد، عکس های ارسالی عکاس می تواند توسط کمیته اخلاق فیاپ مورد بررسی قرار گیرد، تا مشخص شود که آیا مطابق قوانین و تعاریف فیاپ بوده یا خیر.
· فیاپ مجاز به استفاده از تمامی روش ها برای بررسی های اخلاقی خود است.
· هرگونه خودداری از همکاری با فیاپ و یا خودداری از ارسال فایل اصلی عکس (همانگونه که توسط دوربین ثبت شده و بدون دستکاری است) و یا خودداری از ارایه مدارک کافی، منجر به تحریم عکاس توسط فیاپ می شود.
· اسامی عکاسانی که در اثر عدم پایبندی به قوانین فیاپ تحریم شده اند به شیوه های مختلف منتشر می شود تا قانون شکنی عکاس اطلاع رسانی شود.
· مهم: در مورد عکاسی دیجیتال، فیاپ توصیه می کند که عکاسان بایستی فایل اصلی عکس همانگونه که توسط دوربین ثبت شده و بدون دستکاری است به همراه متادیتا ذخیره کنند. در موارد مغایرت با قوانین فیاپ، قادر نبودن به دسترسی به اطلاعات مهم می تواند منجر به تحریم عکاس شود. برگزارکننده جشنواره یا فیاپ می توانند از عکاسی که عکسش مشکوک به عدم انطباق با قوانین و تعاریف فیاپ است، درخواست ارسال فایل اصلی (حاوی اطلاعات ضبط شده با دوربین و یا در صورت وجود فایل (RAW کنند. همچنین فایل اصلی یک فریم قبل و یک فرم بعد آن عکس نیز درخواست می شود. اگر عکاسی این فایل ها را ارایه نکند می تواند تحریم شود. افرادی که سرقت هنریشان اثبات شود، بصورت مادام العمر از فعالیت های فیاپ محروم خواهند شد. (اجازه شرکت در هیچ جشنواره زیر نظر فیاپ به عنوان شرکت کننده یا داور نخواهند داشت و القاب آنها نیز پس گرفته می شود.)
نقض قوانین و تحقیقات اخلاقی PSA:
به شرکت کنندگان اکیداً توصیه می شود که خط مشی اخلاقی PSA را در لینک زیر بخوانند:
https://psa-photo.org/page/ethical-practices
اگر در هر زمان، قبل، حین یا بعد از داوری جشنواره، برگزارکننده جشنواره یا داوران، تشخیص دهند که شرکت کننده ای، آثاری ارسال کرده است که در آن یک یا چند عکس ممکن است با فراخوان جشنواره مطابقت نداشته باشد، از جمله عدم مطابقت با تعاریف بیان شده در فراخوان، برگزارکننده، به نمایندگی از داروران می تواند درخواست فایل RAW یا فایل ویرایش نشده عکس را درخواست کند.
· برای اطمینان از مطابقت عکس ها با فراخوان و تعاریف، برگزارکنندگان جشنواره می توانند اقدامات منطقی را برای تأیید موارد زیر انجام دهند:
الف) عکس ها متعلق به خود شرکت کننده است و
ب) عکس مطابق با قوانین و تعاریف مندرج در این فراخوان هستند
· این مراحل شامل این موارد و سایر موارد است: درخواست ارائه فایل های RAW یا سایر فرمتهای عکس ارسالی بصورت خام، همانگونه که توسط دوربین ضبط شده است. درصورت مواجه شدن شرکت کننده با شواهدی مبنی بر عدم انطباق یک یا چند عکس وی با شرایط مندرج در فراخوان، فرصت مناسب به وی برای ارائه مدارک متقابل برای رد شواهد برگزار کننده جشنواره در یک مهلت تعیین شده داده خواهد شد. در شرایطی که پس از ارائه مدارک و دفاعیات توسط شرکت کننده، مغایرت عکس هایش با شرایط فراخوان برطرف نشده یا همچنان مورد سوال باشد، می تواند منجر به این شود که عکس ها مغایر با شرایط فراخوان تلقی شده و دفاعیات شرکت کننده رد شوند. چنین عکس هایی را می توان برای بررسی بیشتر در مورد احتمال نقض اخلاقی به PSA ارجاع داد.
· PSA این حق را دارد که به هر روشی همه شکایات / سوظن ها در مورد نقض شرایط فراخوان را مورد بررسی قرار دهد، در صورت لزوم تحریمهایی را اعمال کند، پذیرش هر عکسی را که مغایر قوانین PSA است، باطل کرده، نام شرکت کننده را در لیست تحریم های ارائه شده به جشنواره ها درج کرده، و چنین تحقیقاتی را با FIAP به اشتراک بگذارید. شرکت کنندگان با شرکت در جشنواره به طور خودکار با این شرایط موافقت کرده و نیز موافقت می کنند تا با هرگونه تحقیقاتی همکاری کنند.
· اگر فرد دیگری عکس های شرکت کننده را ویرایش می کند و یا از طرف شرکت کننده عکس هایش را برای جشنواره ارسال کند، همچنان مسئولیت رعایت شرایط این فراخوان با خود شرکت کننده خواهد بود و در صورت نقض شرایط این فراخوان و بیانیه اخلاقی PSA ممکن است شرکت کننده تحریم شود. اگر فرد دیگری پردازش تصاویر برای یک شرکت کننده یا ارسال تصاویر از طرف شرکت کننده باشد، شرکت کننده همچنان مسئول پایبندی به تمام شرایط ورود از جمله شرایط خاص در تعاریف مربوطه خواهد بود.
· راهنمای ویرایش عکس در بخش های طبیعت، فوتوژورنالیسم و گردشگری:
عکس ها در این بخشها می بایست ثبت هایی مستند و صادقانه از صحنه عکاسی شده باشند، بنابراین محدودیتهایی در میزان دستکاری مجاز وجود دارد.
راهنمای ویرایش:
پردازش یا ویرایش تا حدی مجاز است که عکس تا حد ممکن به صحنه اصلی نزدیک شود. تبدیل عکس به سیاه و سفید مجاز است اما تبدیل به تک رنگ مجاز نیست.
تکنیک های مجاز ویرایش:
• برش (کراپ)، صاف کردن و اصلاح پرسپکتیو.
• حذف یا اصلاح عناصر اضافه شده توسط دوربین یا لنز، مانند لکه های گرد و غبار، نویز، انحراف رنگی و اعوجاج لنز.
• تنظیمات کلی و انتخابی مانند روشنایی، رنگ، اشباع و کنتراست برای بازگرداندن ظاهر صحنه اصلی.
• تبدیل کامل تصاویر رنگی به سیاه و سفید.
• ترکیب چندین تصویر از یک سوژه و ترکیب آنها در دوربین یا با نرم افزار (ترکیب نوردهی یا انباشت فوکوس) (exposure blending or focus stacking)
• دوخت تصویر (پانوراما) - ترکیب چندین تصویر دارای همپوشانی که به طور متوالی گرفته شده باشند.
تکنیک های غیر مجاز ویرایش:
• حذف، اضافه کردن، جابجایی یا تغییر هر بخشی از یک تصویر، به جز برای برش (کراپ) و صاف کردن.
• تیره یا روشن کردن چهارگوشه عکس یا vignette در طی ویرایش عکس.
• محو کردن بخش هایی از تصویر در حین پردازش برای پنهان کردن عناصر در صحنه اصلی.
• تیره کردن قسمت هایی از تصویر در حین پردازش برای پنهان کردن عناصر در صحنه اصلی.
• تبدیل عکس به عکس تک رنگ (مثلا سپیا، زیتونی و غیره)
• تبدیل بخشهایی از تصویر به تک رنگ، یا تونینگ جزئی، اشباعزدایی یا اشباع بیش از حد رنگ
در این جشنواره، عکس ها بدون حاشیه باشد و یا دارای یک حاشیه سفید یا خاکستری بین 3 تا 5 پیکسل باشد.